UBO-opgave

In het UBO-register staan UBO's (Ultimate Beneficial Owners, oftewel uiteindelijk belanghebbenden) geregistreerd, de mensen die de (uiteindelijke) eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over Nederlandse organisaties. Met jouw UBO-inschrijving help je mee aan veiliger zakendoen in Nederland en Europa. Het helpt fraude en witwassen van geld voorkomen.

De gegevens van UBO's in het UBO-register zijn niet openbaar. Alleen organisaties zoals het Openbaar Ministerie, de politie, de Belastingdienst en de Financiële Inlichtingen Eenheid kunnen altijd alle gegevens bekijken, om bijvoorbeeld onderzoek te kunnen doen naar verdachte geldstromen.

Het UBO-register komt voort uit Europese regels.

Wat dienen we te ontvangen als we je vragen om een UBO-opgave aan te leveren? Er zijn meerdere mogelijkheden.

UBO-registratie van de KVK

Als je een UBO-registratie hebt ontvangen stuurt de KVK je per post een bevestiging van de UBO-registratie aan de organisatie en aan de geregistreerde UBO('s). Dit formulier kun je met ons delen. Soms kan het zijn dat het formulier niet (meer) beschikbaar is voor een ondernemer. Het kan zijn dat men deze kwijt is. In dat geval zijn onderstaande manieren ook mogelijk.

Oprichtingsakte van de vennootschap

Indien de vennootschap is opgericht kan men ook de oprichtingsakte sturen. Uit de aktes zijn ook altijd een UBO-vehouding(en) opgenomen.

UBO-gegevens inzien

Met UBO-gegevens inzien kun je bekijken welke UBO's van je organisatie in het UBO-register staan. En je kunt zien of jij zelf als UBO van een organisatie in het UBO-register staat. Hier kan men inloggen met DigiD. Men kan een printscreen maken of een UBO-pagina downloaden. Inzien kan via de website van de KVK.