Hoe wijzig ik mijn KVK adres?
Stappenplan voor het wijzigen van je adres bij de KVK
Stap 1: Bezoek de KVK website
Begin altijd bij de officiële bron www.kvk.nl. De KVK heeft een sectie gewijd aan privacy en het beheren van je gegevens. Je kan ervoor kiezen om eerst in te loggen, maar dit is niet noodzakelijk omdat je je aan het eind van het proces je identiteit zal moeten verifiëren.
Stap 2: Navigeer naar ‘wijzigen’
Navigeer op de homepage naar 'wijzigen' of klik meteen op deze link: https://www.kvk.nl/wijzigen/ en klik op ‘wijziging doorgeven’.
Stap 3: Selecteer jouw bedrijf
Typ de naam of het KVK-nummer van je bedrijf in de zoekbalk. Klik vervolgens op ‘Gegevens van de vestiging wijzigen’.
Stap 4: Kies voor 'bezoekadres'
Wanneer de KVK je vraagt welke gegevens je precies wilt wijzigen, kies dan voor ‘bezoekadres’. Klik hier niet op postadres. Je wijzigt dan namelijk niet het vestigingsadres van je bedrijf waardoor je privéadres zichtbaar zal blijven voor derden. Later kan je aangeven dat je het postadres mee wilt wijzigen.
Stap 5: Voer het nieuwe KVK postadres in
Dan vraagt de KVK je om het nieuwe adres. Voer je nieuwe adres in en let met name op het unit-nummer. Wanneer je gebruik maakt van een KVK-postadres service zoals die van Staete Vrijdaggevoel is dit erg belangrijk omdat er meerdere bedrijven hetzelfde adres gebruiken. Door het unit-nummer wordt het adres uniek voor jouw bedrijf en zal ook je post op de juiste wijze verwerkt worden. Ben je klant bij Staete Vrijdaggevoel dan vind je je nieuwe zakelijke vestigingsadres met uniek unit-nummer op pagina 4 van de getekende overeenkomst.
Stap 6: Wijzig postadres mee
De volgende vraag op de website is de vraag of je het postadres mee wilt wijzigen. Dit is de truc voor het volledig afschermen van je privéadres. Hier kies je ‘ja’ zodat zowel je bezoekadres (ook wel bekend als vestigingsadres of inschrijfadres) als je postadres gewijzigd worden naar het nieuwe zakelijke adres.
Stap 7: Kies 'nee', dit is geen privéadres
Bij de vraag ‘Is het nieuwe bezoekadres ook het privéadres van een ingeschreven functionaris?’ kies je voor ‘nee’.
Stap 8: Kies het juiste bewijsstuk
Dan is het tijd om je bewijsstuk te uploaden. Dit is het document waaruit blijkt dat jij toestemming hebt om je KVK postadres te gebruiken. Ben je klant bij Staete Vrijdaggevoel, dan is dit de overeenkomst die jij hebt getekend. Kies daarom voor de eerste optie, namelijk ‘Een door beide partijen ondertekende huur- of pachtovereenkomst’. Deze is hoger in de rangorde dan een toestemmingsverklaring. Bovendien omvat de overeenkomst bij Staete Vrijdaggevoel tevens een toestemmingsverklaring. Het is bij deze stap van belang dat je de juiste optie kiest, omdat je anders bij de volgende stap vast zult lopen.
Stap 9: Upload het bewijsstuk
Kies de datum van vandaag en klik door tot de laatste stap: ‘Wijziging ondertekenen’. Dan krijg je de kans om je bewijsstuk zoals in stap 8 omschreven te uploaden.
Stap 10: Onderteken digitaal
Klik wederom verder, vul je personalia in en onderteken vervolgens de wijziging digitaal via DigiD en door met je bankrekening 1 cent te betalen aan de KVK.